Onderstaande reacties en ervaringen zijn bewust anoniem gehouden. Dit ter bescherming van de privacy van patiënten, cliënten en collega artsen en therapeuten.

“De meest concrete ervaring met deze vorm van therapie is recent geweest. Ik ben zwanger en doordat de foetus voedingsstoffen onttrekt uit de voeding die ik tot mij neem en het darmstelsel meer in de verdrukking kwam, kon ik niet meer goed ontlasting maken. Wat zorgde voor pijn/ongemak. Wieger gaf de raad om de module/oefening te doen voor de dikke darm (voor de verschillende organen en aandoeningen zijn verschillende modules die men toe kan passen als therapeut). Ik heb diezelfde dag 2 keer de oefening gedaan (een totale tijdspanne van 5 minuten) en ik kon weer naar het toilet en de pijn verdween.”
Ervaring van een euritmie-therapeute

“Wanneer ik mij neerslachtig voel, zeker in de covid-periode, heb ik gemerkt dat het stappen van het vitaliteitsritme meteen een opmonterende werking heeft, dit doe ik dan in de ochtend, het is een korte oefening en toch werkzaam.”
Ervaring van een euritmie-therapeute

“Letzten Sommer entstand die Frage nach dem Wesen der Laute in mir, ich beobachtete mich, wie ich immer „fester/geformter“ wurde. Und nun das Erleben der strömenden langsamen Bewegungen, welche eine Wohltat für mich sind und mir dadurch nun ein erahnendes beantworten meiner Frage möglich ist.”
Ervaring van een collega euritmie-therapeut uit Duitsland na het 2e internationale studieweekeinde

“Ich hatte schon seit einiger Zeit die Frage nach einer Erweiterung der Heileurythmie als Antwort auf viele neue Krankheitsphänomene. Dadurch war ich sehr erfreut von “Eurythmie in Bewegung” zu hören und bin glücklich dass ich an den Fortbildungen mit Wieger Veerman teilnehmen kann! Das mehr ätherische Strömen der Übungen und die neuen Lautreihen erlebe ich als wirkungsvoll und schön. Ich bin sehr froh durch die Naturgeister (und Verena Staël von Holstein und Wieger Veerman) einen neuen Zugang zur Heileurythmie gefunden zu haben!”
Ervaring van een collega euritmie-therapeut uit Duitsland na het 2e internationale studieweekeinde

“Ich erlebe einen stark strömenden Impuls in dieser neuen Weise in die heilende Eurythmie einzusteigen und mich zu bewegen – wie beim musikalischen, toneurythmischen- jetzt auch in dieser erweiterten Weise mit den Lautgebärden umzugehen. Es ist sehr, sehr befriedigend. Es lässt mich auch frei.”
Ervaring van een collega euritmie-therapeut uit Finland na het 2e internationale werkweekend

“…dank voor deze fijne studiedag, daar werd ik nou helemaal niet moe van!…”
Ervaring van een collega euritmie-therapeut n.a.v. een intensieve studiedag

“…ik ervaar de euritmie als een sterk krachtenspel tussen intens voelen van binnenuit en het doorlaatbaar zijn voor wat hier doorheen of in kan spreken. De ervaring en het inzicht, de verdieping van wat ik doe in dit verband, groeit in de loop der jaren. Deze euritmie-impuls draagt daar wezenlijk aan bij…”
Ervaring van een collega euritmie-therapeut na het volgen van de eerste reeks studiedagen

“…graag wil ik je berichten hoe blij ik ben met de nieuwe bewegingsstroom voor mijn patiënten die zonder uitzondering nagenoeg direct positief reageren…”
Ervaring van een collega euritmie-therapeut n.a.v. het werken met de oefeningen in haar praktijk

“…ik voel me na de oefeningen weer bij mijzelf aangekomen, alsof ik weer in mijn eigen schoenen ga staan. Ik ben heel blij met de verschillende aanvullingen, het brengt me bij de basis en de essentie van de euritmie…”
Ervaring van een collega euritmie-therapeut n.a.v. de studiedag over therapeutische beschermingsoefeningen

“…ongelofelijk rijk en diepgaand is dit. Dankbaar ben ik dat je dit voor ons naar Nederland hebt gebracht. Dank ook voor de persoonlijke aanwijzingen, het werkt! Mijn weg in de euritmie wordt duidelijker…”
Reactie van een collega euritmie-therapeut na het volgen van de eerste reeks studiedagen

“…ik wilde je bedanken voor de geweldige oefening, het werkt meteen en het was precies wat ik nodig had…”
Ervaring van een patiënt na een eerste euritmie-therapie sessie

“…ohne diese weitergebildete Heileurythmie hätte ich mich erst mal überhaupt nicht so interessiert für die Heileurythmie! Denn vor dem Kurs in Deventer hatte ich niemals gedacht, Heileurythmie zu studieren. Ich glaube, dass Heileurythmie viel Zukunft hat.”
Reactie van een Finse euritmiste na de eerste internationale oriënteringscursus

“…vorige week was mijn fysiotherapeute opgetogen over de plotselinge vooruitgang aangaande mijn linkerschouder. Wat mij vooral trof was haar mededeling over ‘meer open vezels’ in de spieren en een afname van ‘coagulerende vezels’…”
Reactie van een patiënt na enkele sessies euritmie-therapie i.v.m. hand-, arm- en schouderproblematiek

“…de oefeningen en de kennis van deze euritmie-impuls zijn goud waard! Iets waar ik onbewust al jaren naar op zoek ben geweest. Ik ben er ontzettend blij mee en kan je niet genoeg bedanken dat je dit wil aanbieden in Nederland…”
Reactie van een collega euritmie-therapeute na het volgen van de eerste kennismakingsdag

“Ich hatte das Glück, im Sommer 2018 an einem Seminar für Tiereurythmie mit Christine van Draanen auf dem Hochstetterhof in Deutschland teilzunehmen. Schon lange bewegt mich dieses Thema und so habe ich mit Freude die sehr differenzierte, auf unterschiedliche Tiergattungen abgestimmte Einführung aufgenommen. Zusammen mit den Tieren des Hofes konnten wir einiges davon gleich in die Praxis umsetzen. Es war deutlich, dass sich die Tiere angesprochen fühlten und mit Interesse und Wohlbehagen darauf reagierten. Ich freue mich auf eine weitergehende Arbeit zum Wohle von Mensch und Tier!”
Kurzer Bericht zur Tiereurythmie

Schenken

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €1,00