Terugblik op het Internationale Cursusweekend in Zweden, 24-26 Maart 2023

Op uitnodiging van de Zweedse beroepsvereniging voor euritmietherapeuten werden Liesbeth en ik gevraagd om een werkbijeenkomst te verzorgen. Het was vreugdevol om te ervaren dat ook in Zweden en omgeving grote belangstelling bestaat voor Euritmie in Beweging.

Vanuit de Zweedse beroepsvereniging was alles tip top georganiseerd, zodat we op 24 maart konden starten met een groep van 40 deelnemers. Naast de Zweden waren er ook enkele deelnemers uit Noorwegen en Finland.

Van de 40 deelnemers waren er 15 geen euritmietherapeut of arts, maar andere collega’s binnen het antroposofische werkveld. De inleiding van ons algemene werkthema “De behandeling van de gevolgen van Covid” hadden we daarom zo aangepast, dat ook deze extra deelnemers hier goed mee uit de voeten konden. We hebben deze dag gewerkt aan het aanleren van eenvoudige oefeningen om onze immuniteit in stand te houden, te verzorgen en weer op te bouwen.

Op 25 en 26 maart hebben we vervolgens gewerkt met de groep van 25 artsen en euritmietherapeuten en zijn we diep ingegaan op de behandeling van de gevolgen die kunnen ontstaan na een Covid besmetting, een inenting of een verzwakte immuniteit.

Met name de warme betrokkenheid en de intensieve werkstemming van de deelnemers sprak ons als docenten en organisatie enorm aan. Er zijn direct al weer plannen gemaakt voor een vervolg van deze bijeenkomst voor volgend jaar.

Liesbeth Kuhlemaijer, antroposofisch huisarts

Wieger Veerman, euritmietherapeut

Schenken

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €1,00