Bericht van Wieger Veerman over de 4de internationale conferentie van Euritmie in Beweging van 18-22 augustus 2021

Een conferentie organiseren in coronatijd met 34 deelnemers uit 10 verschillende landen én deze goed en veilig laten verlopen is een flinke uitdaging. Met alle testverplichtingen voor en na de conferentie, werd er dit keer ook van de deelnemers een extra offer gevraagd. Uiteindelijk is alles goed verlopen en maakte de conferentie goed zichtbaar hoe groot de motivatie van de deelnemers is om mee te doen met onze cursussen.
De werksfeer was intens en enthousiast, iedereen was blij om elkaar weer te zien en met elkaar te kunnen werken. Om in coronatijd aan een nieuwe impuls voor de toekomst te mogen werken, werd door velen als een geschenk ervaren.
Alle deelnemers zijn inmiddels goed bekend met Euritmie in Beweging en werken vaak al zelfstandig met de oefeningen in hun praktijk. Dit werd ook goed zichtbaar in de onderlinge uitwisseling van werkervaringen tussen de deelnemers.
Voor ons als cursusleiding (Liesbeth Kuhlemaijer, antroposofisch huisarts en Wieger Veerman, euritmietherapeut) was het fijn om te horen dat patiënten uit vele landen de positieve werking van de oefeningen ervaren en hier ook hun enthousiasme over uitspreken.
Tijdens deze conferentie hebben we o.a. het volledige programma “euritmietherapie bij tumorprocessen” mogen presenteren. Dit is een uitgebreid oefenprogramma waarmee alle vormen van kanker behandeld kunnen worden.
Daarnaast was ook het ‘post-COVID-19’ programmaonderdeel van de conferentie. Dit is een uitgebreid oefenprogramma waarmee verschillende klachten na het doormaken van een infectie behandeld kunnen worden. Ook zijn er inmiddels oefeningen ontwikkeld waarmee de negatieve gevolgen van een inenting behandeld kunnen worden.

Euritmie in Beweging groeit, inmiddels zijn ook meerdere Nederlandse collega’s zelfstandig met onze inhouden aan het werk. Martine Meursing (euritmietherapeute in Zuid-Nederland) en Sjaak Groot (euritmietherapeut in West-Nederland) zijn gevraagd om te ondersteunen bij het verzorgen van cursussen voor Euritmie in Beweging en dat doen ze graag.
Voor 2022 staan er vier internationale conferenties in de planning, twee voor de vervolggroep en twee voor een nieuwe groep. Daarnaast zullen we nog een aantal Nederlandse studiedagen gaan verzorgen.

In 2021 heeft stichting Rozenhart o.a. € 3000, = kunnen bijdragen voor de uitgave van de Duitse versie van onze werkboeken. Ook hier is door de conferentiedeelnemers met enthousiasme en dankbaarheid op gereageerd.
U begrijpt dat stichting Rozenhart steeds opnieuw geld nodig heeft, om het volgen van de cursussen voor elke collega, waar ter wereld dan ook, mogelijk te maken. Ook is de stichting aan het sparen om een Engelse uitgave van de werkboeken te kunnen bekostigen.
Stichting Rozenhart is dan ook blij met elke schenking, waarvoor alvast haar hartelijke dank!

Met een hartelijke groet,
Wieger Veerman

Schenken

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €1,00